Krantenartikels

Nieuwsblad - 27 maart 2008 - Julien Verhaeghe

Sportieve dames willen met een wielertoeristenclub exclusief voor vrouwen de heuvels van de Vlaamse Ardennen bestormen. De initiatiefnemers zoeken nog bondgenoten om vanaf 13 april de conditie op te bouwen.

Women Only Biking begint met korte en vlakke ritten langs de Schelde. Kaat Verhoest, Magda Biasino en Ineke Lamiroy zoeken sportieve dames die wekelijks op zondag de Vlaamse Ardennen willen trotseren met de racefiets. 'Rij je niet graag alleen en zijn de mannen je te snel, wij vrouwen vinden de weg wel. Uithouding en snelheid worden getraind.'

Nieuwsblad - 22/06/2011 door Paul Darragas

LEUPEGEM - 320 kilometer fietsen in vier dagen voor de strijd tegen borstkanker. Honderd vrouwen gaan deze sportieve uitdaging van donderdag 23 tot zondag 26 juni aan.Twee van hen zijn Kaat Verhoest uit Eine en Magda Biasino uit Leupegem.

De fietshappening is een organisatie van Ladies-Only, een nieuw fietsevenement voor vrouwen. Honderd vrouwen wippen donderdagochtend in Koksijde in het zadel voor 320 kilometer in vier dagen langs de Belgische kust en met ommetjes naar Nederland en Frankrijk. Elke dag is in een rit van 80 kilometer voorzien. De aankomstlijn ligt zondagmiddag op de zeedijk in Knokke-Heist. De opbrengst gaat integraal naar de vzw Think-Pink, een organisatie die preventiecampagnes rond borstkanker uitwerkt, en naar de strijd tegen borstkanker. Elke dag sterven in ons land zes vrouwen aan borstkanker en jaarlijks krijgen 9.500 vrouwen te horen dat ze deze ziekte hebben.

Magda Biasino (53) nam het initiatief om deel te nemen: 'Ik kreeg een e-mail van de organisatie Ladies-Only en het doel van de vierdaagse fietstocht sprak mij meteen aan. Als vroedvrouw in het Algemeen Ziekenhuis Oudenaarde en lactatiekundige IBCLC kom ik ook in contact met mensen met borstkanker.'

Magda klopte aan bij haar vriendin Kaat Verhoest (49) met wie ze vier jaar geleden in Oudenaarde de dameswielerclub Women Only Biking (WOB) opstartte. 'De deelname aan de fietsactie voor de strijd tegen borstkanker is een sportieve uitdaging die ik niet uit de weg wou gaan', haakt Kaat in die in het stedelijk zwembad als redster werkt.

Tegenwind

'De kilometers schrikken ons zeker niet af. Wij fietsen soms tot drie keer per week en haspelen ook al eens tochten van ruim honderd kilometer af. De weervoorspellingen zijn wel niet gunstig. Zeker voor vrijdag wordt veel regen verwacht en aangezien we vooral langs de kust zullen fietsen, zal ook de wind het lastig maken. Maar wij zijn gezond en hebben het geluk om zorgeloos te kunnen fietsen. Mensen die met borstkanker worden geconfronteerd en een zware medische behandeling moeten ondergaan, hebben dat geluk niet.'

Onder andere via sponsoring en de organisatie van een aquajogging in het Oudenaardse zwembad haalden Magda Biasino en Kaat Verhoest een bedrag van 1.700 euro op: 'Om te mogen deelnemen, moest 500 euro per persoon ingezameld worden. Opdracht meer dan geslaagd dus. We willen nu vooral vier dagen genieten. Met veertig kilometer in de voormiddag en na de lunch nog eens veertig kilometer zal wel nog voldoende tijd resten om plezier te maken. We zullen ons in elk geval laten soigneren. Zo kunnen we een beroep doen op massage. Hopelijk zijn het wel masseurs die voor ons klaarstaan. De onderneming wordt ook een beetje avontuur, want we overnachten telkens in tentjes op campings.'

Nieuwsblad - 19/03/2012 door Paul Darragas


Oudenaarde - Women Only Biking, een wielerclub exclusief voor vrouwen, snijdt haar vijfde seizoen in een nieuwe outfit aan.

De vrouwenwielerclub Women Only Biking (WOB) werd in 2008 opgestart door Kaat Verhoest en Magda Biasino. De vereniging telt dertig leden.

'We verzamelen elke zondagochtend om 9 uur op de parking van Recrean voor ritten van vijftig tot honderd kilometer', vertelt Kaat Verhoest. 'De opbouw verloopt uiteraard stelselmatig. Hoogtepunt van ons seizoen is een driedaagse die dit jaar in september op de agenda staat. Voor de leden houden we nog geheim waar we dan zullen fietsen.'

Op 31 augustus beklimmen enkele leden van wielerclub 'Women Only Biking' (WOB) uit Oudenaarde, de Galibier in het kader van Climbing for Life. Dit doen ze speciaal voor Laura, het dochtertje (14 maand) van één van de leden.
Kort na de geboorte werd bij het meisje de diagnose mucoviscidose gesteld. Om de ouders van Laura een hart onder de riem te steken, werd het project 'Climbing for Laura' opgericht. Op 31 augustus zullen zij herkenbaar zijn aan hun logo, dat speciaal voor dit project werd ontwikkeld.

"Climbing for Life is voor ons een ideale manier om steun te bieden aan het goede doel én natuurlijk ook om onze sportieve ambities, de beklimming van de mythische Col du Galibier, kracht bij te zetten! Wij kijken alvast uit naar 31 augustus!", aldus de dames van WOB.

OUDENAARDE • We zien ze regelmatig in kolonne flaneren door onze stad en onze streek. Strakke pakjes, gespierde kuiten, beschermende helmen en een degelijke fiets… meer hebben onze wielertoeristen niet nodig. De vele wielerverenigingen in Oudenaarde getuigen alvast van de populariteit van deze sport. Omdat wielrenners niet altijd mannen hoeven te zijn stellen we u de sportieve dames van WOB Oudenaarde voor.
Women Only Biking (WOB) zag in 2008 het levenslicht dankzij de gedeelde inspanning van Kaat Verhoest en Magda Biasino. Hun doel ? Vrouwen op de fiets krijgen, de racefiets welteverstaan. 
“Toen ik begon met fietsen was dit voornamelijk met mannen, maar die reden een beetje te snel voor mij. Toen vroeg ik me af waarom ik niet gewoon met enkele vrouwen samen kon gaan fietsen.”, aldus medeoprichtster Kaat Verhoest. Dit idee werd gelanceerd, de krachten werden gebundeld en Women Only Biking werd geboren. Intussen telt de club zo’n 40 leden tussen de 28 en 65 jaar die tijdens hun wielerseizoen elke zondagochtend van de partij zijn om in vol ornaat ‘een toerke’ te gaan fietsen.
Het WOB-wielerseizoen start traditioneel de eerste zondag van maart en eindigt de laatste zondag van september. De ritten starten met afstanden rond de 40 à 50 kilometer maar hoe verder in het wielerseizoen, hoe groter de uitdagingen. Zo rijden deze dames ook afstanden van maar liefst 80 tot 100 kilometer, waarbij ze bovendien niet bang zijn voor enig klimwerk. De ritten situeren zich uiteraard voornamelijk in de Vlaamse Ardennen maar ook de Zwalm- en de Leiestreek of Brakel staan op de kalender. Soms mag het dan nog wat specialer en overschrijden deze fietsende dames zelfs de taal- of landgrenzen. De eerste zeven jaar werden deze ritten (letterlijk) in goeie banen geleid door de bestuursleden. Sinds kort worden ook de leden hierin betrokken.
Als apotheose aan het einde van het seizoen vertrekt WOB ieder jaar op driedaagse. ‘Girls will be girls’ dus naast intensieve ritten doorheen prachtige (en af en toe uitdagende) landschappen, wordt er ook steevast tijd gemaakt voor een leuke groepsactiviteit : een boottochtje, een brouwerijbezoek of een massage. Ontspanning mag zeker niet ontbreken. De kerneigenschappen van WOB zijn dan ook niet voor niets : sportief, uitdagend en plezant.
Na zeven maanden van intensief wielrennen, brak uiteindelijk eind september de tijd aan om het even wat rustiger aan te doen. Tijdens de herfst- en wintermaanden traint iedere vrouw op haar eigen ritme, al dan niet op de fiets. “Ook een looptraining kan wel eens van pas komen om aan onze conditie te werken”, aldus Kaat Verhoest.
Vanaf maart 2016 is het weer zover. De groen-witte wielerpakjes mogen weer iedere zondag uit de kast gehaald worden en de fietsende WOB-vrouwen trekken met hun racefiets de wijde wielerwereld in. 
Zin om deel uit te maken van deze sportieve vrouwenvereniging ? Kaat Verhoest liet ons alvast het volgende weten : “Iedereen is bij ons welkom, mits enige basisconditie en de nodige motivatie uiteraard”.

18/03/2016 Het Laatste Nieuws

Aan The Flow in de Eindrieskaai werd voor het eerst verzamelen geblazen voor de leden van het 'Women Only Biking'-team voor de start van haar negende clubseizoen. Wielertoeristenclub waarbij Kaat Verhoest, Lien Van den Broeck, Lieve Vanderwulst en Sabine Laforce aan het roer staan. Meteen werd ook uitgepakt met de nieuwe clubuitrusting dankzij de sponsors Cube,Van Audenaert en Geert Colembie. Elke zondag wordt om 9 uur gestart voor een trip van een goede twee uur. In september staat een weekenduitstap in Brugge op het programma.